Glastuinbouw

POM en provincie ondersteunen glastuinbouwbedrijven

POM heeft veel ervaring en expertise in de ontwikkeling van bedrijventerreinen, de oprichting van innovatieve bedrijvencentra i.s.m. kennisinstellingen, bedrijventerreinmanagement en samenwerking tussen bedrijven. Met het EFRO-project 650 “Duurzame glastuinbouwclusters” heeft de POM ook expertise over ontwikkelingsstrategieën voor glastuinbouw opgebouwd. POM wil deze expertise nu ook inzetten op het terrein.

Er is daarbij een nauwe samenwerking met het provinciale glastuinbouwbeleid van de dienst Landbouw- en Plattelandsbeleid (DLP), als POM ondersteunen we het beleid onder meer met ruimtelijk onderzoek. Voor vragen hierover kan u terecht bij het provinciaal glastuinbouwloket: glastuinbouw@provincieantwerpen.be.

POM is actief betrokken en partner in een aantal projecten die onder meer inzetten op landbouw. Een onverzicht vindt u hier.

BEDRIJFSRUIMTE GEZOCHT?

Plant u op korte of middellange termijn een uitbreiding of herlokalisering van uw bedrijf?  Wij kunnen u ondersteunen bij het zoeken naar een locatie/serre waar u kan ondernemen.

Gronden of serres verkopen?

Beschikt u over landbouwgronden en zoekt u een partner die mee wil bekijken of deze interessant zouden kunnen zijn voor glastuinbouw?

Beschikt u voor een serre die u wil verhuren of verkopen, dan kunnen wij u in contact brengen met ondernemers met plannen.

Samenwerking opzetten?

Elk bedrijf heeft z’n eigen focus en aanpak. Toch hebben bedrijven ook gemeenschappelijke noden en vragen. POM Antwerpen wil glastuinbouwbedrijven aanzetten en ondersteunen om deze noden samen aan te pakken. 

 

Wij hopen alvast dat wij u van dienst kunnen zijn bij uw toekomstplannen!

 

 

Partners: 
EFRO
Europa
Provincie Antwerpen

Partners