Creatieve sector

De creatieve sector in onze provincie stimuleren en creatives samenbrengen

POM Antwerpen zet in op de ondersteuning van de creatieve sector binnen de provincie Antwerpen. Dit doen we via het platform ANTWERP. POWERED BY CREATIVES en ROCK PAPER PENCIL.

Beide initiatieven willen samenwerking tussen de creatieve sector en andere sectoren concretiseren, ondernemers motiveren om te innoveren en creatieve ondernemers helpen groeien.

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. is een samenwerkingsverband tussen Provincie Antwerpen, Stad Antwerpen, de Winkelhaak, Universiteit Antwerpen, Antwerp Management School, Sint-Lucas Antwerpen en de Karel de Grote-Hogeschool. Het platform is een open huis waar designers, bedrijven, onderwijs en overheid samen aan de tafel schuiven. Je kan er kennis delen of opdoen, projecten lanceren en anderen uitdagen of inspireren.

 

Meer informatie: www.apbc.be

 

ROCK PAPER PENCIL is een samenwerkingsverband tussen Provincie Antwerpen, Stad Turnhout, Stripgids (Strip Turnhout), Game Brewer en Cartamundi m.m.v. Cultuurhuis de Warande en het Speelkaartenmuseum. Samen willen we de creatieve ondernemers achter de grafische industrie van Turnhout ondersteunen, zoals stripmakers, bordspelontwerpers en illustratoren. We bieden hen tools en een platform aan om hun loopbaan op te starten of verder uit te bouwen. En we maken van de stad een creatieve hub voor alle grafici met innovatieve ideeën en ambities.

 

Meer info op: www.rockpaperpencil.be

 

 

Daarnaast zetelt POM Antwerpen in de Raad van Bestuur van De Winkelhaak | House of C.

De Winkelhaak, vlak bij het station Antwerpen-Centraal, is een verzamelgebouw voor creatief ondernemerschap en biedt coworking op maat van starters tot en met ambitieuze groeibedrijven. Naast kantoren, vergaderzalen en diensten voor innovatieve ondernemers is er ook een eigenwijze designgalerij, event- of presentatieruimte en de beste koffiebar van heel Antwerpen.

Meer informatie: www.dewinkelhaak.be

 

Partners: 
Europa

Partners