Water+Land+Schap - Mechelse Groenteregio

10 okober 2019: Kick-off Water+Land+Schap
We hebben  tijdens de Kick-off de overstromings- en droogtegevoeligheid en alternatieve waterbronnen  in kaart gebracht en zijn samen op zoek gegaan naar mogelijke oplossingen en projectideeën om onze toekomst op vlak van water veilig te stellen.

Bekijk de foto's van de kick-of op onze Flickr pagina.
De presentatie vindt u hier.

Stuur uw projectideeën in, ten laatste op 20 oktober 2019
Indien u een projectidee heeft voor het Water+Land+Schap-project, kan u dat hier aanmelden (tot uiterlijk 20/10).


 

 

Met dit PDPO- en Landinrichtingsproject pakken we de watergebonden uitdagingen in de Mechelse Groenteregio aan. 

POM Antwerpen richt hiervoor een lokale gebiedscoalitie op bestaande uit de gemeentes Duffel, Putte, Sint-Katelijne-Waver, Kontich, Rumst en Lier, Dienst Integraal Waterbeleid (DIW) en Dienst Landbouw- en Plattelandsbeleid (DLP) van de  Provincie Antwerpen, Regionaal Landschap Rivierenland (RLRL), Proefstation voor de groenteteelt (PSKW), Pidpa, Natuurpunt Oude Spoorweg, Boerenbond

We geloven dat we door samen te werken kunnen zorgen voor een betere waterkwaliteit, een zekerdere en duurzamere watervoorziening en minder wateroverlast en minder watertekorten. We werken daarbij bedrijfsoverschrijdend en gebiedsgericht samen met land- en tuinbouwers, bedrijven, dorpsbewoners en water- en landschapsbeheerders. 

De Vlaamse Overheid stelt 500.000€ subsidies en instrumenten landinrichting ter beschikking om de Mechelse Groenteregio te optimaliseren.

MEER INFO: Water-Land-Schap pagina van de Vlaamse Landmaatschappij

Dit project wordt gesubsidieerd vanuit PDPO  en het  landinrichtingsproject Waterlandschap en verloopt in samenwerking met POM Antwerpen, Provincie Antwerpen, Proefstation voor de Groenteteelt, Regionaal Landschap Rivierenland en Pidpa.

www.vlaanderen.be/pdpo
 

 

Partners