De Chinese markt, iets voor uw bedrijf?

27 april tem 1 juni: 6 praktische webinars voor een samenwerking in of met China

Deze webinarreeks biedt toelichting bij het wat, hoe, waarom en met wie van de Chinese markt.
China zat het afgelopen jaar niet stil. Ongeduldig wacht het op nieuwe samenwerkingen of terug opgepikte contacten met Europese bedrijven. Cleantech Route China ondersteunt Vlaamse cleantechbedrijven in hun internationaliseringsstrategie voor China. Want met de juiste kennis en ondersteuning liggen daar voor Vlaamse bedrijven tal van opportuniteiten. In deze webinars begeleidt Cleantech Route China bedrijven op hun weg naar een bloeiende samenwerking in/met China.  

Doelgroep 

Alle Vlaamse bedrijven kunnen inschrijven. De webinars zijn toegankelijk en geschikt voor bedrijven in elke fase van het internationaliseringsproces. 
•             Je bedrijf is nog maar net de opportuniteiten van de Chinese markt aan het exploreren, of
•             Je hebt al een stevig pad afgelegd. 

Praktisch

•             In gebalde sessies van 1,5 u. werpt een key-note spreker telkens haar of zijn blik op het thema van de dag. 
•             Aangevuld met de inzichten en ervaringen van additionele sprekers of een panel, krijg je op korte tijd een coherent beeld. 
•             Tijdens ieder webinar is er steeds de kans om zelf vragen te stellen. 
•             Voor de invulling van deze webinars kan Cleantech Route China rekenen op de steun van de BCECC, VCKK, Unizo en het EU SME Center

Programma: overzicht data en topics

Bepaal de topics die aansluiten bij jouw bedrijf en kies in functie daarvan uit de 6 webinars. Per webinar dien je afzonderlijk in te schrijven, ook indien je de volledige reeks wenst te volgen. 
•             27 april 2021, 9u-10u30 - Eerste stappen op de Chinese markt: checklist en ondersteuning
•             4 mei 2021, 9u-10u30 - De Chinese zakencultuur: training voor Vlaamse ondernemers met blik op China
•             11 mei 2021, 9u-10u30 - Tech bedrijven en hun IP strategie voor China: checklist
•             18 mei 2021, 9u-10u30 - Wat moet ik als kmo met ambities in China weten over de geopolitieke en macro-economische situatie?
•             25 mei 2021, 9u-10u30 - De tech markt in China: beleid, actoren, clusters, opportuniteiten en financiële steun voor Vlaamse techbedrijven
•             1 juni 2021, 9u-10u30 - Cleantech in China: booming business

Inschrijven
Deelname aan de webinars is gratis, mits registratie via deze link of via de website www.cleantechroutechina.be/evenementen.

Meer info 
Heb je vragen over deze webinarreeks, mail dan naar sara.landuydt@pomantwerpen.be.
Blijf je graag op de hoogte van initiatieven met betrekking tot China, gericht op cleantech? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief van Cleantech Route China


Virtuele Chinamissie en beurzen
De webinarreeks vormt de perfecte voorbereiding op: 

•             De virtuele multisectorale groepszakenreis naar de Chinese grootsteden Chongqing en Chengdu in juni 2021, georganiseerd door Flanders Investment & Trade;
•             De hybride deelname aan Chinese cleantechbeurzen, waaronder CIEPEC Beijing, 13-15 juli 2021 en IE Expo Guangzhou, 15-17 september 2021. FIT China en de lokale medewerkers van Cleantech Route China vertegenwoordigen uw bedrijf op de Vlaamse stand op deze beurzen.

Beide activiteiten zijn in samenwerking met Cleantech Route China.  Deelname aan deze acties is geen vereiste om de webinarreeks te kunnen volgen. 

Partners
Cleantech Route China is een samenwerking tussen alle Vlaamse provincies, Cleantech Flanders en Flanders Investment & Trade.