Wegens succes extra editie: Innovatietraject ANTWERP. POWERED BY CREATIVES.

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. ondersteunt ondernemers bij hun innovatieprocessen door hen te matchen met een creatieve professional en te begeleiden bij de eerste stappen in zo’n proces. Door de koppen samen te steken met creatieve ondernemers, pakken deelnemers aan een innovatietraject op een frisse, originele manier de moeilijkheden van het bedrijf aan en creëren ze groeiopportuniteiten.

Uit studies blijkt immers dat bedrijven die strategisch investeren in design en samenwerken met creatieve experten rendabeler zijn en sneller groeien dan bedrijven die dat niet doen.

Er zijn heel wat verschillende redenen waarom innovatie belangrijk is. De voornaamste reden is vaak om relevant te zijn en blijven in een continu veranderende wereld. De behoefte van de klant en omgeving veranderen, en een bedrijf moet natuurlijk volgen. Niet alleen om het bestaansrecht te behouden, maar ook om de concurrentie voor te blijven.

Maar innoveren gaat daarnaast over zo veel meer dingen. Interne processen optimaliseren, zo (kosten)efficiënt mogelijk werken, duurzamer worden, zich aanpassen aan de wetgeving … Al die zaken vragen een nieuwe kijk op een bestaande structuur. En met een nieuwe bril naar je eigen organisatie kijken, is niet altijd even eenvoudig.

“De sessies gaven mij een helder inzicht in de vraag: wat doen wij nu eigenlijk voor onze klanten? Wanneer zijn wij goede boekhouders? Door die vragen duidelijk te beantwoorden en er met een frisse blik naar te kijken, zien wij nu opportuniteiten die wij zonder het innovatietraject nooit hadden gezien. Het is een van de beste strategische stappen geweest die we gezet hebben”, stelt voormalig deelnemer JEROEN DE MUYNCK, KMO-manager.

 

Benieuwd naar hoe je nu precies gematcht wordt met een creatieve expert en hoe het innovatietraject in zijn werk gaat?

Alle informatie en details kan vinden op www.apbc.be/innovatietrajecten.

De eerstvolgende startdatum is 19 april 2021, uiterste inschrijvingsdatum is 2 april 2021.

Bedrijven gevestigd in stad Antwerpen genieten voor deze editie een tegemoetkoming van €500 op de deelnamekost.

 

 

Partners