We Are Chemistry pakt de war for talent aan

Het talent van meer dan 400 studenten en werkzoekenden koppelen aan ruim 200 vacatures van 30 topbedrijven uit de chemie-, farma- en kunststoffensector. Dat is het opzet van We Are Chemistry, het jobevent dat POM Antwerpen al ruim 10 jaar organiseert. Elk jaar staat de beurs met rode stip in de agenda van Bert Laurier, HR Director Benelux van Imerys.

 

Chemie is één van de meest bloeiende en boeiende sectoren, waar bedrijven talent uit alle studierichtingen met open armen ontvangen. Imerys, wereldleider in de productie van gespecialiseerde Graphite & Carbon oplossingen voor de industrie, kan erover meepraten. Bert Laurier: “In onze vestiging in Willebroek maken we carbon black, een zwart poeder dat onder meer gebruikt wordt voor de batterijen van smartphones en wagens. Een sterk groeiende business. We zoeken volop nieuwe medewerkers, vooral technische profielen, zoals operatoren, technici, laboranten, ingenieurs …”

 

Talent vinden en employer branding versterken

Maar personeel vinden in tijden van arbeidsmarktkrapte is makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral technisch geschoolde medewerkers zijn steeds moeilijker te vinden. “Wij nemen al vele jaren deel aan We Are Chemistry. Enerzijds om nieuwe medewerkers aan te trekken, anderzijds om onze employer branding te versterken. Op deze jobhappening kan ik het verhaal van ons bedrijf vertellen, onze troeven tonen en Imerys op de kaart zetten als aantrekkelijke werkgever.”

 

Van speedpresentatie tot joblounge

We Are Chemistry zet in op een beproefd concept. Bert Laurier: “Eerst zijn er de speedpresentaties waarin je je bedrijf en toekomstige projecten, job- en carrièrekansen in 6 minuten voorstelt aan geïnteresseerde werkzoekenden. Daarna begint de effectieve jobbeurs, de joblounge, waar we een-op-eengesprekken aanknopen met geïnteresseerde kandidaten. Een dynamische manier van kennismaken! De jobbeurs trekt interessante profielen aan en alle bedrijven hebben dezelfde stand. Of je nu een gekende wereldspeler bent, een beloftevolle start-up of nichespecialist: iedereen heeft evenveel kans om in contact te komen met nieuw talent.”

 

Positieve chemie

“Wij kiezen heel gericht welke jobbeurzen we doen. We Are Chemistry is er altijd bij. Heel wat mensen die vandaag bij ons aan de slag zijn, hebben we hier ontmoet. Jaar na jaar zie je trouwens dezelfde bedrijven terugkeren. Het werkt dus ook voor andere ondernemingen. Bovendien is het altijd prettig netwerken op de beurs. Nog een pluspunt is dat het event om 17 uur start. Zo kunnen mensen die al een job hebben maar hun loopbaan een nieuwe wending willen geven, ook deelnemen.” In aanloop naar de beurs maakt POM een overzichtelijke website, een boekje en een app. Bert Laurier: “Bezoekers hebben zo alle info binnen handbereik en kunnen makkelijk contact leggen met de bedrijven om hun droomjob te scoren. Na de beurs krijgen we een evaluatiedocument waarop we meegeven wat er goed én minder goed liep. Met die feedback houdt POM rekening. Niets dan positieve chemie dus.”

 

Benieuwd wat dit project voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact op met het We Are Chemistry team. https://www.wearechemistry.be/contact

 

Partners