ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. opnieuw van start met co-creatietrajecten

Na twee succesvolle edities lanceert ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. in het najaar opnieuw een reeks trajecten waarbij innovatie en cross-sectorale samenwerking centraal staan. 
De exponentiële groei van technologie en de bijbehorende digitale revolutie zetten de huidige producten, services & businessmodellen onder druk. Ook veranderende wetgeving dwingt bedrijven vaak hun focus aan te passen. Sectoren die decennia of zelfs eeuwen stand hebben gehouden, worden plots gedwongen om zich razendsnel aan te passen.
Bedrijven die zich wel bewust zijn van de nakende veranderingen, stuiten dan weer op het probleem dat ze vaak niet weten hoe ze moeten beginnen innoveren. Niet dat ze het talent of de wilskracht niet in huis hebben, maar de vinger op de wonde leggen en vernieuwende oplossingen bedenken gaat verrassend genoeg vaak beter met de hulp en inzichten van een expert.

Via deze co-creatietrajecten wil ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. organisaties of bedrijven met innovatiepotentieel matchen met creatieve professionals om hen zo te helpen bij het bepalen van hun concrete kantelpunt en reeds de eerste stappen naar innovatie samen te zetten.
Of het nu gaat om een strategische heroriëntatie of het ontwikkelen van een nieuw product, Vlaanderen bulkt van de creatieve ondernemers die ervaring hebben met dergelijke uitdagingen: Experten die getraind zijn in het vinden van creatieve, maar ook strategische, duurzame en werkbare oplossingen voor complexe problemen.

De trajecten bestaan uit drie collectieve begeleidingsmomenten en een 20-tal uren individuele begeleiding door een creatieve expert die u zelf selecteert op basis van kennismakingsgesprekken. De doorlooptijd bedraagt ongeveer twee maanden. 

Meer informatie en alle data: https://www.apbc.be/cocreatietraject-2019


ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. is een samenwerkingsverband tussen provincie Antwerpen, stad Antwerpen, De Winkelhaak | House of C, Universiteit Antwerpen, Antwerp Management School, Sint-Lucas Antwerpen en de Karel de Grote-Hogeschool.
ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. wil samenwerking tussen de creatieve sector en andere sectoren concretiseren, Antwerpse ondernemers motiveren om te innoveren en creatieve ondernemers helpen groeien.