Virtuele groepszakenreis ‘China: Chengdu en Chongqing’


7 tot 11 juni 2021; online missie naar Chongqing en Chengdu

China zal de komende jaren sterk inzetten op de economische ontwikkeling van het westen van het land. De megasteden Chongqing en Chengdu krijgen hierin een prominente rol toebedeeld; het is de strategie van de centrale overheid om beide steden meer te laten samenwerken en op termijn te laten versmelten in een stadscluster die moet kunnen meespelen in de liga van de 3 andere grote economische polen: Beijing-Tianjin-Hebei in het noorden, de Yangtze River Delta in het oosten en de Greater Bay Area in het zuiden.

Flanders Investment & Trade, POM Antwerpen en provincie Vlaams-Brabant nemen u mee naar deze boeiende regio en brengen u in contact met potentiële zakenpartners.

WAT

FIT leidt Vlaamse exporteurs graag naar de marktkansen die deze ontwikkeling biedt en organiseert daarom van 7 tot 11 juni 2021 een online missie naar Chongqing en Chengdu. We zien deze missie ook als een kennismaking met de regio en als mogelijke opstap naar een ‘fysieke’ missie in 2022 waarbij u nu reeds de eerste contacten legt.
 

VOOR WIE

De missie staat in principe open voor alle sectoren maar uitschieters / speerpuntsectoren zijn traditioneel: equipment manufacturing, electronica en IT, energie en automotive. In de toekomst komt meer focus op IoT, nieuwe materialen, robotica en biotech.

In samenwerking met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen en de provincie Vlaams-Brabant die een actieve samenwerking hebben met respectievelijk Chongqing en Chengdu, organiseren we als onderdeel van de missie ook een traject voor bedrijven in de Life Science sector enerzijds en in de Cleantech sector anderzijds.

In 2021 zijn er tevens enkele belangrijke mijlpalen die de missie in China extra aandacht geven:  naast 50 jaar diplomatieke betrekkingen tussen België en China, vieren POM Antwerpen en Chongqing en Vlaams-Brabant en Chengdu dit jaar de 10de verjaardag van hun verzustering.

Tijdens de missie voorzien we 2 high level online events (TBC) in aanwezigheid van de Vice Mayor van Chongqing en Gedeputeerde Caluwé (provincie Antwerpen) en met de Vice Mayor van Chengdu en Gedeputeerde Dehaene (provincie Vlaams-Brabant).
 

ONS AANBOD

•             Officiële openingssessie
•             High level infosessie over de regio en de marktopportuniteiten
•             Sectorale sessie rond Life sciences en rond cleantech
•             Individuele b2b's met Chinese potentiële zakenpartners

FIT heeft diverse kantoren ter plaatse, met kennis van de lokale markt. Samen met de lokale vertegenwoordiger van POM Antwerpen en provincie Vlaams-Brabant bieden we u naast een groepsprogramma ook een op maat gemaakt, individueel b2b-programma aan.

Vooraf helpen we u bij de voorbereiding van de missie, achteraf kan u steeds bij ons terecht voor ondersteuning bij de follow-up.

Wie graag vooraf meer te weten komt over hoe Westerse bedrijven zich goed kunnen voorbereiden op hun eerste stappen in China, kan gratis deelnemen aan onze 6-delige webinarreeks over China die van start gaat op 27 april 2021.

Wat?
Virtuele groepszakenreis ‘China: Chengdu en Chongqing’

Waar?
Chengdu en Chongqing - China

Wanneer?
7 tot 11 juni 2021

Uiterste inschrijvingsdatum?
7 mei 2021

Prijs
€150 per bedrijf

Organisatie
Flanders Investment & Trade in samenwerking POM Antwerpen en de provincie Vlaams-Brabant

 

Inschrijven en meer info: https://www.flandersinvestmentandtrade.com/export/acties-events/china-chengdu-en-chongqing

Partners