Vacature Algemeen Directeur POM Antwerpen

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen zoekt en creëert ruimte voor ondernemers. Na 15 jaar geeft algemeen directeur Luc Broos de fakkel door.

POM Antwerpen verbetert de ruimtelijke infrastructuur voor de vestiging van het bedrijfsleven door duurzame bedrijventerreinontwikkeling en bedrijvencentra. Wij zijn trots op onze projecten die de schaarse ruimte efficiënt invullen. Dat doen we duurzaam, door bij elke ontwikkeling de volledige infrastructuur van groen- en waterbuffers, wegen en fietspaden, gemeenschappelijke parkings en ontsluiting omheen de woonkernen in te plannen.POM vervult een voortrekkersrol in projecten ter versterking van het ondernemerschap. Daarbij gebruiken we een aantal speerpuntsectoren als leidraad: de glastuinbouw, de bouwsector, de chemie & life sciences, de creatieve industrie en de agro-industrie.Daarnaast doen we ook aan investeringspromotie: promotie van de eigen projectontwikkeling, maar ook regio‐promotie naar China. POM Antwerpen heeft hiertoe een kantoor en een medewerker in Chongqing.

Om deze missie mee uit te dragen en een sterk team te leiden zijn we op zoek naar een opvolger voor onze algemeen directeur, Luc Broos.

 

Wat jij te bieden hebt:

 • Je neemt eindverantwoordelijkheid over alle aspecten van beleidsvoering en beheer (beleid, ontwikkelprojecten, personeel, organisatie,…). Je durft hierbij knopen doorhakken en draagt deze beslissing mee uit binnen de organisatie.

 • Je ben communicatief sterk en weet perfect hoe je een netwerk kan behouden, uitbouwen én engageren. Je bent een echte ondernemer en hét gezicht van de POM die nieuwe klanten, huurders en investeerders weet aan te trekken.

 • Je hebt een sterke financiële en commerciële achtergrond: beheren van budgetten, opmaken van begrotingen en het genereren van inkomsten.

 • Door jouw visie en creativiteit ga je steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden en investeringsprojecten voor de POM. Ook de interne werking weet je kwalitatief, efficiënt en effectief te stroomlijnen.

 • Je bent vertrouwd met de werking van een directiecomité en een raad van bestuur binnen de overheidscultuur en bent de verbindingspersoon met het provinciebestuur, de provinciale diensten als ook de stedelijke en de Vlaamse overheid.

 • Je bent een echte peoplemanager en motiverende (en tegelijk resultaatsgerichte) coach die alle neuzen in dezelfde richting brengt en duidelijkheid geeft. Als een poppenspeler begeef jij je op de achtergrond om je collega’s bij te sturen en te ondersteunen. Met geduld en een duidelijke taakverdeling geef je hen de mogelijkheid zich volledig te focussen op hun werk.

 • Je beschikt over een master diploma (of master denkniveau) en hebt minstens 8 jaar relevante werkervaring als eindverantwoordelijke.

Wat wij je te bieden hebben:

 • Een enthousiast en dynamisch team van een dertigtal medewerkers: experten, projectmedewerkers en administratieve medewerkers.

 • Een goede werksfeer en begeleiding.

 • Een contract van onbepaalde duur.

 • Een brutosalaris conform de provinciale loonschalen niveau A10. Bij je aanwerving gaan we na hoeveel jaar relevante ervaring (en anciënniteit bij onze of andere overheden) je in eerdere functies hebt opgebouwd. Die ervaring wordt meegenomen in de berekening van je brutosalaris. Bekijk onze loonsimulator om een inschatting te maken.

 • Maaltijdcheques van 8€.

 • Flexibele werkuren  en verlofregeling (36 dagen jaarlijkse vakantie).

 • Bedrijfswagen.

 • Extra legaal pensioen.

 • Gratis hospitalisatieverzekering met mogelijkheid om gezinsleden aan voordelige voorwaarden aan te sluiten.

Werkplek:

POM Antwerpen in het nieuwe provinciehuis, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen

 

Hoe stel je je kandidaat?

Solliciteren kan tot en met 1 november 2020.

Ben je als persoon met een handicap erkend bij de VDAB? Dien dit bewijs dan mee in met je kandidatuur.

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure, de verloning en de extralegale voordelen kan je terecht bij Els Van Migerode, consulent werving & selectie (tel. 03 240 64 23 of email els.vanmigerode@provincieantwerpen.be).

Solliciteer HIER.

 

Foto: © Lawrence Schoonbroodt

Partners