Kamp C wuift The Exploded View uit met afscheidsevent

Op 25 oktober sluit The Exploded View Beyond Building zijn deuren. Kamp C nodigt je uit voor het slotcongres, waar verschillende inhoudelijke sessies en keynotesprekers de genodigden opnieuw zullen inspireren.

Zeven maanden lang kon het grote publiek in The Exploded View Beyond Building ontdekken hoeveel mogelijkheden duurzame bouwtoepassingen nu al bieden. Op onze rondleidingen mochten we al meer dan 2000 bezoekers verwelkomen, en tijdens onze feestdag op 19 augustus bezochten ruim 400 mensen de site in Westerlo.

Doorheen verschillende inspiratiesessies en events leerden bedrijven en lokale besturen de mogelijkheden van duurzame bouwtoepassingen kennen. Tijdens het netwerkevent voor architecten werd duidelijk dat duurzaamheid en ontwerp hand in hand kunnen gaan. Landbouwers ontdekten dan weer hoe zij een belangrijke schakel zijn in de overgang naar duurzamer bouwen.

Ook andere landen vonden hun weg naar onze site: aan het begin van de zomer brachten delegaties uit Japan en Rwanda een bezoek aan The Exploded View Beyond Building. In het kader van het Climate Tech Forum mochten we deze zomer bovendien een delegatie van de Nederlandse ambassade verwelkomen.

Feestelijk afscheid

Op woensdag 25 oktober brengt Kamp C bouwprofessionals, landbouwers en lokale besturen samen op een feestelijk afsluitmoment.

Verschillende keynotepresentaties vertellen hun verhaal over de toekomst van duurzaam bouwen:

-             Lucas De Man – Biobased Creations

-             Onno Dwars – Ballast Nedam Development

-             Bas van de Westerlo - Volantis

Tijdens onderstaande workshops ontdek je bovendien hoe elke schakel in de keten daarbij een rol speelt:

-             Zoersel bouwt de toekomst: duurzaam bouwteam gezocht voor innovatieve bibliotheek

-             Rondleiding door The Exploded View Beyond Building

-             Circulaire bedrijfsruimte: hoe begin ik eraan? i.s.m. POM Antwerpen

-             Bouw & landbouw bouwen samen een duurzame biomateriaalketens i.s.m. Vlaanderen Circulair en ILVO

-             Het bouwproces en concept van de circulaire Natuurpuntboerderij Ename i.s.m. Eurabo

 

Inschrijven is mogelijk tot en met 20 oktober 2023 via deze link.

WAT? Slotcongres The Exploded View Beyond Building

WANNEER? Woensdag 25 oktober vanaf 9u00

WAAR? Kamp C-site in Westerlo

The Exploded View Beyond Building werd bedacht en gemaakt door Biobased Creations. Zeven maanden lang kreeg het expohuis op de site van Kamp C in Westerlo een lokale invulling. Daarvoor werkte het centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw samen met heel wat lokale partners zoals materiaalproducenten, Colruyt Group en Design Museum Gent. Mede dankzij hen toonde de tentoonstelling een honderdtal duurzame materialen en tal van methoden die toelaten om duurzamer te bouwen.

Partners