Chinese zusterstad Chongqing schenkt chirurgische mondmaskers

Per trein van China naar België
In nood kent men zijn verre vrienden. Het Chongqing Foreign Affairs Office en burgemeester TANG Liangshi schonken 66.000 chirurgische mondmaskers aan POM Antwerpen. Chongqing doneerde aan al zijn zustersteden en -regio’s medisch hulpmateriaal om Covid-19 te helpen bestrijden. Het materiaal is op 11 september in België toegekomen per spoor vanuit Chongqing via de Nieuwe Zijderoute. Gouverneur Cathy Berx en Algemeen directeur van POM Antwerpen, Luc Broos namen de mondmaskers in ontvangst van de heer LI Jianbin, First secretary of the economic section of the Chinese Embassy.


Verdeeld onder zorgpersoneel
De mondmaskers zullen via de gecentraliseerde bevoegdheden verspreid worden naar zorgpersoneel, waar de behoefte nog steeds erg groot is. Hoewel we de maatregelen ondertussen versoepelden, is het virus nog niet helemaal weg en blijft waakzaamheid geboden.
Onze zusterrelatie met de stad Chongqing dateert van 2011 en wordt langs Chinese zijde behartigt door POM collega ZENG Su (in het midden op de foto). Hij woonde de ceremonie voor de verzending van de mondmaskers bij. Chongqing zelf is inmiddels coronavrij.

 

Foto: Het symbool met de vingers is een hartje. Achter de groep staat te lezen op de dozen ‘Together we stand, in weal and woe’, ‘Adversity reveals true friendship’.