THE ANTWERP FORUM bouwt zakelijke brug tussen België en China

Op 30 november 2021 brachten POM Antwerpen en de Belgisch-Chinese Kamer van Koophandel de bedrijfswereld, academici en beleidsmakers samen tijdens THE ANTWERP FORUM. Het event - dat reeds toe was aan zijn vijfde editie - focust op kennisdeling, het inspireren aan de hand van bedrijfscases en de uitwisseling van concrete ervaringen, met als centrale thema steeds de zakelijke relaties tussen Europe en China. Op het programma stonden bedrijfsgetuigenissen, academische inzichten, een paneldebat met ervaringsdeskundigen en de mogelijkheid tot gericht netwerken.

 

Ondanks de reisbeperkingen slaagde THE ANTWERP FORUM er in om toch de brug te slaan naar China, door middel van videospeeches en de aanwezigheid van lokale vertegenwoordigers van Chinese bedrijven en instanties. De verschillende onderwerpen die aan bod kwamen, speelden ook sterk in op de actuele economische situatie in China. Zo werd dieper in gegaan op onder andere het 14e vijfjarenplan en de recent opgerichte Chengdu-Chongqing Economic Circle.

 

Wie THE ANTWERP FORUM wil herbeleven, kan een aantal van de presentaties en een fotoreportage bekijken op www.theantwerpforum.com.

De LinkedIn pagina https://www.linkedin.com/company/theantwerpforum houdt u op de hoogte van alle toekomstige events.

 

THE ANTWERP FORUM 2021 werd georganiseerd in partnerschap met provincie Antwerpen, Port of Antwerp en met de academische steun van Antwerp Management School.

 

 

Partners