POM Antwerpen ondersteunt Voka-missie naar Chongqing en Shenzhen

 

Van 14 tot 21 oktober organiseert Voka - KvK Mechelen een missie naar China, onder leiding van de Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx. Met de focus op e-commerce en innovatie, staan bezoeken aan de regio’s Chongqing en Shenzhen op het programma. Deze missie wordt georganiseerd in samenwerking met POM Antwerpen en Flanders Investment & Trade.

De voorbije jaren heeft de Mechelse Kamer al verschillende handelsreizen naar Azië uitgewerkt. Het programma van deze nieuwe missie, aangevoerd door Cathy Berx, speelt verder in op de aanhoudende sterke groei van de economie in het Verre Oosten, gestoeld op het dertiende vijfjarenplan van de Chinese overheid. Dat mikt tegen 2020 op miljoenen nieuwe jobs in de steden, verbeterde snelwegen en hogesnelheidslijnen, de verdere uitbouw van de Nieuwe Zijderoute, het afbouwen van overtollige productiecapaciteit en innovatiegedreven ontwikkeling. Ook voor Vlaamse bedrijven biedt dit heel wat mogelijkheden.

Gezien het vriendschapsakkoord tussen POM Antwerpen en de stadsprovincie Chongqing, en de aanwezigheid van een permanente vertegenwoordiger, zal POM Antwerpen het programma in Chongqing ondersteunen met de organisatie van bedrijfsbezoeken en B2B’s, met een sterke focus op cross-border e-commerce. Chongqing is namelijk één van de snelst groeiende Chinese steden op economisch vlak aan. Daarenboven ligt de regio op een knooppunt van een aantal belangrijke transportwegen en aan de middenloop van de Yangtze, die het binnenland verbindt met de kust.

Op het programma staan bezoeken aan onder meer de terminal van de bestaande treinverbinding Chongqing-Antwerpen en het Euro Brand Center, dat de sterke lokale focus op e-commerce onderstreept.

Het bezoek aan Shenzhen is gefocust op innovatieve sectoren en hi-tech. Afsluiten doet de missie in Macau.

Interesse om deel te nemen? Het volledige programma en registratielink kan je vinden op de website van Voka Mechelen.