500 aanwezigen op 9de editie We Are Chemistry Jobevent

Een 500-tal studenten en werkzoekenden namen deel aan het We Are Chemistry Jobevent, een initiatief van POM Antwerpen in samenwerking met Provincie Antwerpen en sectorfederatie essenscia vlaanderen. Zij toetsen coronaproof hun kansen af bij 23 bedrijven uit de chemie- en farmasector via live chats en onze welgekende speedpresentaties. We Are Chemistry geldt al jaren als hét jobevent voor chemie-, kunststoffen- en life science-bedrijven. De 9de editie pakte voor het eerst noodgedwongen uit met een digitale primeur. Bijna 500 nieuwsgierige studenten en werkzoekenden maakten digitaal kennis met zowel op en top Belgische bedrijven en kmo’s als internationale ondernemingen die stevig in ons land verankerd zijn.
 

Deze eerste online editie was alvast een succes. Ook al gingen we ditmaal digitaal, we garandeerden een hoge mate van interactiviteit met speedpresentaties door bedrijven, een netwerkingroulette voor een snelle matching, een joblounge met live chat en virtuele beursstanden om de deelnemende ondernemingen beter te leren kennen. Allemaal ingrediënten voor laagdrempelige, maar ook diepgaande contacten tussen bedrijven en hun toekomstige medewerkers.” — Jill Van Hoydonck, projectverantwoordelijke bij POM Antwerpen.

Ook in economisch moeilijke tijden blijven chemie- en farmabedrijven op zoek naar talent uit alle studierichtingen. Dat gaat van techniektoppers tot digitale experten, van ingenieurs tot labo-onderzoekers, van logistieke experten tot kunststofverwerkers. Dat blijkt ook uit de resultaten van de meest recente jobbarometer die de tewerkstellingstrends in de sector in kaart brengt. Met bijna 1.000 openstaande vacatures blijft technisch en wetenschappelijk STEM-talent erg gegeerd, zowel voor productiefuncties als in onderzoek en ontwikkeling. Ondanks de coronacrisis blijven chemie- en farmabedrijven divers talent aanwerven voor uiteenlopende functies in labo, productie, verkoop of logistiek.

Deelnemende bedrijven: 3M, Apeiron, Agfa-Gevaert, BASF, Bayer Agriculture, Borealis, Covestro, DuPont, EuroChem, Evonik, ExxonMobil, Huntsman, Imerys, Indaver, INEOS, Janssen Pharmaceutica, LANXESS, Nippon Shokubai, Oiltanking, Oleon, Total, Umicore en VOPAK.

Partners