Verkoop Veiling Zuid

 

Veiling Zuid is het nieuwste bedrijventerrein van POM Antwerpen in Sint-Katelijne-Waver. “Door haar unieke ligging net naast de grootste coöperatieve veiling van Europa en grenzend aan een industriezone die reeds heel wat bedrijven vestigt uit de sector, biedt de site een Europese toplocatie voor elk bedrijf dat actief is in de agro-industrie.”, aldus Karolien Heirman, projectmanager van Veiling Zuid.

Bedrijven clusteren als versterking van de regio

Veiling Zuid is een van de clustersites van POM Antwerpen, een bedrijventerrein dat bedrijven uit een specifieke sector bij elkaar brengt. Concreet heeft de site bedrijven op het oog die actief zijn in de verwerking en toelevering van landbouwproducten of dienstverlenende activiteiten die hierbij aansluiten. Enkele voorbeelden: productie van frietjes, kant en klare maaltijden, bewerking en verpakking van voedings-, landbouw- of tuinbouwgewassen (planten, bloementeelt, ...), productie en levering van veevoeders, logistiek en distributie van agroproducten, herstel van landbouwmachines, acclimatisatie van planten, enz.

In de toekomst zal POM Antwerpen vaker inzetten op dergelijke clustersites. “Door bewust te kiezen voor enkele sectoren geven we een gezicht aan onze regio en slagen we er beter in om een uniek aanbod te creëren voor bedrijven in binnen- en buitenland. Zo maken we als provincie Antwerpen het verschil.”, verduidelijkt Luc Broos, Directeur van POM Antwerpen. “Een van onze andere paradepaardjes - het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen - zet ook sterk in op een specifieke cluster, nl. life en environmental sciences.”

Samenwerking loont

POM Antwerpen zal bedrijven op Veiling Zuid ook stimuleren om samen te werken. Bedrijven kunnen immers aanzienlijk kosten besparen door samen diensten te organiseren, zoals gezamenlijke stroomaankopen, afvalophaling of sneeuwruiming. Dat zorgt niet alleen voor lagere prijzen, maar vaak ook voor een betere dienstverlening. De ervaring die werd opgebouwd op sites zoals Lier Duwijck komt daarbij zeker van pas.

Alle informatie via www.pomantwerpen.be/veilingzuid.